Trailerladen

trailerladen

Problemen met trailerladen komen veel voor. Voor paarden is een trailer een vreemd iets. Dat zoveel paarden er wel braaf in lopen is eigenlijk best bijzonder wanneer je je bedenkt dat, doordat het blikveld van het paard heel anders is dan dat van de mens, het voor het paard een heel kleine ruimte is. Daarnaast is er in de trailer heel veel herrie wanneer deze rijdt. Als je je dan ook nog bedenkt dat de paarden in een trailer niet in optimale positie staan om schokken op te vangen én zij niet kunnen anticiperen op de bewegingen omdat ze niet weten/kunnen zien wanneer er een bocht of hobbel komt, dan is het niet vreemd dat veel paarden er liever niet in gaan.

Wanneer ik een paard kom trainen met problemen met trailerladen probeer ik eerst te achterhalen waarom ze de trailer niet in willen. Ik probeer zoveel mogelijk de problemen buiten de trailer al op te lossen. Dit omdat het paard het in de trailer vaak al zo spannend vindt dat het moeilijk is om hem op dat moment nog wat te leren. Daarna gaan we naar de trailer. Het is belangrijk dat de trailer groot genoeg is voor je paard en dat het een lichte trailer is. We willen het het paard zo makkelijk mogelijk maken. Met geduld en de juiste timing krijgt het paard er vertrouwen in dat hij best de trailer in kan.

Ik help ook graag mensen met paarden die geen probleem hebben met de trailer maar die onervaren zijn. Een goede start is het halve werk!

Ook zin gekregen om met je paard op pad te gaan? Neem contact met mij op voor een afspraak!

Mocht je al wel met je paard op pad gaan dan wil ik je vragen de onderstaande tips in gedachten te houden. Het zijn soms inkoppers maar geloof me, dit gaat nog steeds niet altijd goed:

* rijdt rustig. Neem voldoende tijd wanneer je ergens heen gaat zodat je niet hoeft te haasten. Vooral rotondes zijn erg lastig voor een paard in de trailer. Ook een noodstop nemen ze je niet in dank af.

* train het laden regelmatig met je paard, juist ook als je niet weg hoeft.

* zorg dat de trailer groot genoeg is voor jouw paard

* controleer regelmatig of jouw trailer nog in goede staat is. Helaas zakken er regelmatig paarden door de bodem.

* zorg dat het hooinet, als je die gebruikt, echt goed vast zit en dus niet alleen aan de bovenkant is vast gemaakt. Het hooinet slingert dan nl tegen het hoofd van het paard wanneer je rijdt en/of hij een hap neemt. Dit gaat echt vaak fout!

Tommy