Schriktraining

zeil

Schriktraining klinkt niet zo vriendelijk. Het is ook eigenlijk niet het goede woord voor deze training. Het zou eigenlijk dapperheidstraining moeten heten. Met deze training gaan we je paard wat dapperder maken.

In de training zullen we onder andere over een groot blauw zeil lopen en door een sliertengordijn gaan. Daarnaast zullen allerlei andere attributen gebruikt worden. Welke is afhankelijk van de reden waarvoor de training is aangevraagd. Wanneer sprake is van een specifiek probleem zal ik hier rekening mee houden bij opzetten van het parcours. Deze training vindt aan de hand plaats. Deze kan eventueel uitgebreid worden met training te paard maar de basis is aan de hand.

Net als onze andere trainingen bouwen we ook deze training rustig op. Door het steeds een stapje moeilijker te maken voor het paard leert hij met iedere stap wat bij.

Wanneer ook training met de dubbele lijnen gevolgd is kunnen we het parcours ook tussen de dubbele lijnen gaan afleggen. Dit is een hele leuke training. Ook voor paarden die niet angstig of schrikachtig zijn is dit een leuke training. Vaak zie ik een positieve reactie bij deze paarden doordat dit iets totaal anders is dan wat zij gewend zijn te doen.

Ik verzorg deze training zowel individueel als groepsgewijs. Zie voor tarieven de tarievenpagina. Zin in een schriktraining? Neem contact met mij op dan plannen we een afspraak.