Longeren dubbele lijnen

dubbele lijnen

Het longeren met de dubbele lijnen is een prettige manier om je paard vanaf de grond te trainen. Met de enkele longe wil het paard vaak in de verkeerde stelling lopen. Met de dubbele lijnen kan je dit corrigeren zonder dat je hulpteugels hoeft te gebruiken.

De dubbele lijnen kan je ook goed gebruiken om een onbeleerd paard bekend te maken met de basishulpen en het sturen. Het is best fijn als je paard al snapt wat de hulp voor stop is. Ook kan je hem al leren hoe je stuurt voor je erop stapt voor de eerste keer. Daarnaast is het een leuke manier om je paard op een andere manier kennis te laten maken met zaken die hij wat spannend vindt. Dit kan door bijvoorbeeld een obstakelbaan te maken waar je met je paard tussen de dubbele lijnen overheen gaat.

Niet ieder paard vindt het direct prettig om met een lijn achter zijn billen te lopen. We laten het paard altijd eerst rustig wennen aan de lijn voor we aan het daadwerkelijke longeren beginnen. Het wennen aan de lijn zal ik zelf doen, dit in verband met de veiligheid van zowel ons als de veiligheid van het paard. Bij het longeren werk ik met het dually halster en de dubbele lijnen van Monty Roberts. Voor het werken aan de dubbele lijnen is het belangrijk dat er een roundpen danwel longeerring aanwezig is die we kunnen gebruiken. Eventueel kan ook een deel van de bak afgezet worden om de ruimte te verkleinen.

Uiteraard help ik ook graag met problemen en of vragen met/over het longeren aan de enkele lijn.

Ik verzorg zowel individueel als groepsgewijs les in longeren met de dubbele lijnen. Zie voor tarieven de tarievenpagina. Neem contact met mij op voor een afspraak!