Grondwerk

IMG_0642

Het werken vanaf de grond is een mooie basis om de relatie tussen jou en je paard op te bouwen of indien nodig te verbeteren. Met het grondwerk zorg je voor heldere communicatie en maak je vanaf de grond afspraken met je paard. Op deze wijze wordt voor je paard duidelijk wat je van hem/haar verwacht.

Met deze training zorgen we dat de basisafspraken tussen jou en je paard worden bevestigd: meelopen wanneer jij dat vraagt in het tempo dat jij vraagt, stoppen en achterwaarts. Deze basis afspraken heb je ook nodig in de verdere training van je paard. Denk bijvoorbeeld aan het trailer laden of schrik- en obstakeltraining. Ook bij het zadelmak maken van een paard is het aan te raden om deze onderdelen al vanaf de grond met je paard getraind te hebben.

Paarden hebben behoefte aan leiding. Bij een duidelijke leider is een paard rustiger. Ook wanneer je voor het paard enge dingen tegenkomt, is het prettig wanneer vanaf de grond al duidelijk is afgesproken hoe we daar mee omgaan. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel erg leuk om met je paard wat anders te doen dan rijden. Ook je paard zal de afwisseling erg waarderen.

Wanneer deze basis goed is gelegd, kan het leuk zijn door te gaan naar bijvoorbeeld het loswerken, longeren met de dubbele lijnen of trailer laden.

Ik verzorg zowel individueel als groepsgewijs grondwerklessen. Zie voor tarieven de tarievenpagina.

Heb je interesse in grondwerklessen? Neem contact met mij op dan plannen we een afspraak.